Body Brain Energy

Body Brain Energy menetelmä perustuu vanhoihin korealaisiin traditioihin ja pyrkii ihmiskehon luonnollisen energiankierron palauttamiseen, kehon fyysisen hyvinvoinnin parantamiseen, aivojen kokonaisvaltaiseen harjoittamiseen, kehon ja mielen rentoutumiseen sekä hallitsemiseen.
Harjoituksissa opetellaan tuntemaan omaa kehoa ja olemisen iloa.
Harjoituksen osa-alueet
1. Energiameridiaanien avaus taputtelemalla
2. Venytykset
3. Rentoutus
4. Meditoiva hengitysharjoitus
5. Energiameditaatio
6. Aivoaaltovärähtelyharjoitus (Brain Wave Vibration)
7. Loppuvenytykset
8. Harjoituksen lopetus

Säännöllinen harjoitus mm. lisää energisyyttä, parantaa verenkiertoa, parantaa unen laatua, auttaa hartia-, niska- ja selkävaivoissa, helpottaa stressiä, parantaa keskittymistä ja muistia, kehittää sisäisen rauhan tunnetta. BBE sopii kaikenikäisille ja kaikille tasoille. Harjoituksen kesto on 1,15-2t

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=xdzAVeU9ykk


Body Brain Energy – Menetelmä kehon ja mielen harmoniaan


Mistä menetelmästä on kyse?

Menetelmä on kehitetty modernille nykyajan ihmiselle, joka elää paineen ja stressin alaisena normaalia elämäänsä. Menetelmä perustuu vanhoihin Korealaisiin kansanperinteisiin. Niitä on sovellettu auttamaan nykyajan ihmistä rentoutumisessa ja itsensä hallinnassa, niin kehon kuin mielenkin. On tärkeää ymmärtää, että meillä on sisäsyntyinen voima parantaa itseämme. Kehomme ”haltijana” meillä on velvollisuus edesauttaa tätä prosessia. Sen takia on hyvä huomioida, että huolehdimme terveydestämme ja hyvinvoinnistamme kaikilla merkittävillä osa-alueilla, kuten

-energian kierto kehossa
-fyysinen kunto
-tunne-elämän tasapaino
-mielen tasapaino
-sosiaalinen tasapaino

Menetelmä jakautuu erilaisiin osa-alueisiin.

”Vesi ylös – tuli alas” energiakierto kehossa

Tämä periaate on kaikkein tärkein ihmisen terveydelle. Kun ihmiskehon energia on tasapainossa niin viileä, kostea energia munuaisista nousee ylös selän puolelta päätä kohti, joka sitten edesauttaa kuuman energian laskeutumista kehon etupuolta päästä kohti alavatsaa. Tämä on täydellinen energiakierto, jonka seurauksena aivot, pää ja ajatukset ovat kirkkaita ja selkeitä. Sydän ja rintakehä ovat rentoutuneessa tilassa ja alavatsan seutu on lämmin, kädet ja jalat ovat lämpimät ja meillä on runsaasti sylkeä suussa. Tällöin tunnemme olomme rennoksi ja positiiviseksi ja meillä on taipumuksia luovuuteen tässä tilassa.

Tähän tilaan päästäksemme määrätietoinen harjoittelu auttaa.

 

Alavatsahengitys (Jung Choon Breathing)

Perusperiaate on, että hengityksen pitäisi olla syvällinen, kevyt ja luonnollinen. Kaikki pallean alueella olevat elimet osallistuvat hengitykseen kuten sydän ja keuhkot, vatsa, haima, perna, munuaiset, virtsarakko, maksa sekä ohut- ja paksusuoli. Hengitys on helpompi saada syvälliseksi ja kevyeksi jos teemme sen tietoisesti sydämen ilolla ja kiitollisuudella.Yksinkertainen tapa pysyä terveenä ja henkisesti valppaana onkin hengittää raitista ilmaa syvään sisään ja vapauttaa kuona-aineita uloshengityksellä. Hengitys on tärkeää myös aivoillemme; voimme kenties sanoa, että ajatukset ovat aivojen hengittämistä.

 

Meditaatio

Meditaatio on sama aivoille kuin syvään hengittäminen keholle. Meditaatio on mielen hiljentämistä niin, että pystymme näkemään ja kokemaan itsemme selvemmin. Kun tietoisuutemme herää huomaamaan, että ”tämä hetki en ole minä. Tämä hetki on minun. Minä olen luonut tämän, mutta se en ole minä. Minä olen luonut tämän ja katson sitä, mutta en ole se mitä katson”. Meditaatio on tietoisuuden tason siirtyminen tiedostamattomalle tasolle.

 

Venytykset

Syvällinen meditatiivinen kokemus on helpompi saavuttaa, kun on ensin harjoittanut kehoa ja hengitystä. Energiameridiaanit ovat kanavia, jotka kulkevat jaloista päähän ja päästä käsiin kuljettaen energiaa(Chi, Qi, Ki, Prana etc), joka pääsee sisään ja ulos akupisteiden kautta. Erilaiset venytysharjoitukset saavat kehon energiameridiaanit aukeamaan ja tasapainottavat sisäelinten energiaa. Venytyksiin yhdistetään tietoinen hengitys.


Kokokehon taputukset

Tässä harjoituksessa kiihdytetään energian kiertoa, avataan tukoksia ja vapautetaan kehon ummehtunutta energiaa. Taputukset vahvistavat myös soluja. Tämä sopii hyvin kaikenikäisille ja on oikein tehokas kehon yleisen hyvinvoinnin ylläpitäjä.

 

Aivoaaltovärähtelyharjoitukset

Tämä harjoitus keskittyy kaikkein primitiivisimpään osaan aivoissamme; aivorunkoon(brain stem). Pään ja kehon rytmillisissä liikkeissä siitä tulee kuin meditaatio, jossa ajatukset katoavat ja koemme aivotoiminnan hiljentymisen, missä tilassa keho ja aivot toimivat harmonisessa yhteisymmärryksessä.
Kun ihminen saavuttaa aivojensa hallinnan, minkä osittainen tarkoitus on negatiivisuuden poistaminen ja positiivisuuden lisääminen, mahdollisuudet ovat rajattomat; ensin yksilö tasolla ja lopulta yhteisöllisellä tasolla, kuten kansakuntien yhdistyminen ja rauha kansakuntien välillä, mikä onkin menetelmän perustajalle Ilchi Leelle tärkeä asia..

 


Ilchi Lee

Ilchi Lee on etelä-korealainen kirjailija, holistinen kasvattaja ja ainutlaatuisen mieli-keho harjoitusten perustaja. Harjoitukset pohjautuvat perinteiseen korealaiseen Taoistiseen opetukseen. Ilchi Lee löysi energian voiman etsiessään oman elämänsä merkitystä. Hän kiipesi vuorelle ja meditoi siellä sata päivää, minkä jälkeen hän koki täydellisen antautumisen energialle ja jonka seurauksena hän löysi elämälleen täyttymyksen.
Tämän jälkeen hän aloitti harjoitusten opettamisen puistossa(kolmisenkymmentä vuotta takaperin) ja hänen ensimmäinen oppilaansa oli aivohalvauksen kokenut mies, jonka kanssa hän sai hyviä tuloksia. Lopulta hän perusti monimuotoisen Dahn Joogan, jonka kautta hän saattoi ruveta levittämään ja jakamaan näkemystään holistisesta elämästä ja maailmankatsomuksesta. Hän on myös erittäin kiinnostunut aivojen merkityksestä ihmisen kehityksessä. Ilchi Lee uskoo yksilön voimaan ja mahdollisuuteen muuttua ja samalla muuttaa ympäristöään heidän omien näkemystensä ja unelmiensa inspiroimina.

 

Miten minä löysin menetelmän ja kuka voi hyötyä siitä?

Asuin Lontoossa yli kaksikymmentä vuotta. Siellä ystäväni kertoi ystävästään, joka oli löytänyt harjoitusmenetelmän, mikä oli tehnyt häneen suunnattoman vaikutuksen. Niinpä minäkin otin ystäväni mukaan matkaan ja lähdimme kaikki yhdessä kokeilemaan, mitä se oikein pitää sisällään.

Harjoitusten jälkeen tunsimme uuden energian virtaavan sisällämme ja olimme valmiita jatkamaan harjoituksia kiinnostuneena, mitä kaikkea mahtaisimmekaan löytää itsestämme tämän menetelmän myötä. Kehon ja mielen kepeys, hyvänolon tunne, keskittymiskyvyn paraneminen, uudenlainen valppaus, joitakin asioita mainitakseni, olivat uusia kokemuksia, mutta se oli vasta alkua. Niinpä parin vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen päätin, että haluan tuoda tämän Suomeen. Lopulta minulle tulikin mahdollisuus päästä ensin ohjaajaharjoittelijana ja sen jälkeen ohjaajana syventämään kokemuksiani Dahn Joogasta.

Nämä harjoitukset sopivat kaiken ikäisille, niin lapsille kuin vanhuksillekin menetelmän monimuotoisuuden takia. Nykypäivänä meillä on paljon stressiin liittyviä sairauksia, joihin ei löydy mitään varsinaista syytä, kuten erilaisia vatsa/suolistovaivoja, päänsärkyä, niska- ja hartiasärkyä, selkäsärkyä, unettomuutta, masennusta, joihin suurella todennäköisyydellä löytyy apua säännöllisistä harjoituksista. Kunto ei ole esteenä, sillä harjoittelun voi jokainen aloittaa omien kykyjensä ja voimavarojensa mukaan. Suomessa kutsun menetelmää nimellä ’Body Brain Energy’ ja sen tarkoituksena on, että opimme itse pitämään huolta omasta terveydestämme ja hyvinvoinnistamme ’työkaluilla’, jotka opitaan harjoituksissa. Ensinnäkin on tärkeää, että uskomme omaan kykyymme parantaa itseämme ja toiseksi, että pidämme energiatasomme korkealla saavuttaaksemme terveyden, onnen ja rauhan tunteen elämäämme.

tärkeitä nettiosoitteita:
www.ilchi.com
www.dahnyoga.com